Hvad er en mailing-liste?
Mailing-lister er en type decentralt online fælleskab som er ældre end internettet.

Man kan køre en mailing-liste på sin egen server, sådan som Center For Militant Futurologi gør med mailing-listen kompost@futurologi.org.

Mailing-lister er et utopisk format, fordi man med relativ få resourcer kan bruge det til at organisere et globalt fælleskab helt uden om store teknokapitalister som Google, Facebook m.m. Og det eneste man skal bruge er en email-adresse, hvilket næsten alle der bruger internettet har.

Dette gør det muligt at bruge teknologien på en måde der er utopisk og radikalt antikapitalistisk — en form for blød modstand imod den altædende teknokapitalisme, som det ellers kan føles så svært at undgå og bekæmpe.

Skriv beskeder
Mailing-lister fungerer ved at man sender en mail fra ens normale emailadresse til listens emailadresse, for eksempel kompost@futurologi.org. Alle medlemmer (inklusive en selv) af listen får så denne mail, pakket ind i en “kurvert” så alle kan se at den er fra mailing-listen.

Svar på beskeder
Hvis man så trykker “svar”-knappen på sådan en mailing-liste-mail, bliver mailing-listens adresse brugt som svaradresse, således at samtalen bliver på mail-listen.

Tråde
En ny mail sendt til kompost@futurologi starter en ny tråd. Hvis man svarer på mails i denne tråd, så vil de fleste mail-programmer organiserer svaret i tråd med den oprindelige mail og dens svar. Så hvis man ønsker at lave en ny tråd, er det ikke nok at ændre i Emne, man skal starte en helt ny mail.

Arkiv
Beskeder sendt til mailing-lister vil typisk ligge i et arkiv. Arkivet kan være kun for medlemmer eller offentligt.

Arkivet giver en mulighed for at tilgå alle mailing-listens tidligere beskeder, selv for nyere medlemmer.

Derudover giver offentlige arkiver mulighed for at linke til og dele beskeder fra mailing-lister som ellers kun ville ligge i medlemmernes indbakke. Der er flere eksempler på kilder fra teknohistorien, der er taget direkte fra diverse mailing listers arkiver. For eksempel da bitcoin blev annonceret.

Indstillinger
Man kan til hver en tid ændre ens indstillinger ved at logge ind på mailing listens side, kompost@futurologi.org’s findes her: LINK. Alternativt kan man sende en mail til fx. kompost-help@futurologi.org, så får man som svar en instruks i, hvordan man kan ændre sine indstillinger udelukkende ved at sende mails.

Kom og vær med i vores utopiske netværk

DRØM FREMTIDEN I NUTIDEN!

Skriv et svar